De Heerlickheyt | PlateauKunst 2019 | plateau Margraten

PlateauKunst 2019 | plateau Margraten


  • 06 aug


  • Cras-WP

PlateauKunst 2019

Bij de Heerlickheyt en op 7 andere locaties op en rondom het Plateau van Margraten (in boerderijen, schuren, molen en weilanden) wordt actuele beeldende kunst tentoongesteld.

De Heerlickheyt presenteert werk van:
Sidi El Karchi (Sittard, 1979) studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. In Galerie Post + García toonde hij zijn solopresentatie ‘Een zoektocht naar oprecht verlangen’, waarbij tevens een gelijknamige publicatie verscheen. Tegelijk ging in het Bonnefantenmuseum Maastricht de documentaire ‘Sidi El Karchi – Portret van een schilder’ in première, die later op L1 en NPO werd uitgezonden.
Zijn werk is opgenomen in tal van (museale) collecties, waaronder Bonnefantenmuseum Maastricht, Museum Van Bommel Van Dam Venlo, Schunck Heerlen en DSM Collectie. Hij woont en werkt in Maastricht.
www.sidielkarchi.nl

Han Rameckers (Voerendaal 1956) Kijkend naar het werk van Han Rameckers zie je het leven. Hoewel dagelijks, maar met overgave en passie. Rameckers bruist van exposure en grijpt hiervoor naar alles dat binnen zijn handbereik komt. Zijn fysieke en vaak zeer verfijnd vervaardigd werk toont de blijheid van het leven, maar waarschuwt, in between, ook voor het grote voortdurende dreigende onheil. Zijn werk heeft een sterke grafische inslag waarin typografie vaak een hoofdrol heeft. Zijn lust om te experimenteren druipt van zijn beelden, schilderijen, repro’s, foto’s, installaties. Rameckers = lust for life.
www.hanrameckers.nl

Sabine Jacobs (Aachen, 1966) Studeerde aan de Fachhochschule Aachen, richting design, grafische vormgeving en visuele communicatie. Examen 1993, bij Prof. Dr. Ulf Hegewald. Sinds 1993 is zijn werkzaam als beeldend kunstenaar.
www.jacobs-sabine.de

PlateauKunst is een initiatief van Wanda Reiff.